torsdag 22. april 2010

Askøy - Kolbeinsvarden

Onsdag 21.05.2010

Første topp mot målet var av den lite ambisiøse sorten. Askøyværingen er ikkje kjent som nokon stor fjellklatrar, men personar som Dagfinn Lyngbø og Ingrid Espelid Hovig gjev likevel gode assosiasjonar for folk flest. Så har dei heller ikkje nokon store fjell å klatra i. Ein kjent topp og turmål er Dronningen. Namnet må seiast å vera noko flatterande, sett i lys av at høgda er på beskjedne 188 moh.

Stort høgare er ikkje det høgaste punktet, Kolbeinsvarden (231 moh), og det var mot den me sette kursen onsdag kveld, 21.04.10. Følgjet besto av Signe, Jon Arve og Kristian.

Det er fleire stiar som går mot Kolbeinsvarden og ein kan kome opp frå alle himmelretningane. Me valgte å gå opp frå Erdal, via Sprengsdalen (ta av Florvågvegen ved Erdal kirke).

Turen opp var kort og litt blaut for Jon Arve sine joggesko. I eit særs behageleg tempo var me oppe og nede på 1,5 time. Det lokale turlaget har laga gode stiar og bruer i området.

Utsikta på toppen var god, særleg med tanke på at det i realiteten er ein knaus. Frå Kolbeinsvarden har ein godt utsyn mot Bergensfjella, Sotra og Meland.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar